3 ting at overveje ved køb af autostole

Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

Som forbruger kan man være dårligt stillet, hvis man står og skal købe autostole. Det er ikke fordi, produkterne på markedet ikke er gode, men alt andet lige kan det være svært direkte at stifte bekendtskab med produktet, inden man køber det. Sikkerheden er svær at teste, og det samme er komforten. Designet er mere håndgribeligt og kan også være værd at overveje. Naturligvis kommer sikkerhed og komfort i første række, men disse tre nævnte kvaliteter udgør alligevel denne liste for tre ting, som du kan eller skal vægte højt, når du køber en autostol til bilen.

 

Sikkerheden er det vigtigste

Denne liste er rangeret efter vigtighed, og i sagens natur kommer sikkerheden i første række. Autostolen er til for at sikre barnet, hvis uheldet skulle være ude. Det vil derfor sige, at stolene på det danske marked alle sammen er testet for kvalitetsniveau, og at stolene er i stand til at sikre børnene og de mest udsatte dele på deres krop. Eksempelvis er der stor fokus på beskyttelse fra siden, forfra og bagfra, ligesom der også er indbygget trykabsorbering og sikre monteringer.

 

Som udgangspunkt kan du på det danske marked selvfølgelig forvente, at sikkerheden er i orden. Men alligevel kan du overveje at vælge en vinder som bedst i test hos FDM og Forbrugerrådet Tænk. Denne pris har Kiddy Phoenixfix 3 nemlig vundet, og den er således at finde her hos Kidsnbaby, som er et sikkert valg af forhandler grundet deres udvalg, priser og leveringsbetingelser.

 

Komforten er også vigtig

En anden vigtig ting er komforten, som naturligvis skal være god, hvis du ønsker ro på bagsædet og et tilfreds barn. I autostolene må der meget gerne være rigelig med muligheder for at justere diverse indstillinger, så stolen passer til barnets mål, efterhånden som det vokser. Derudover er det også praktisk med betræk, som kan vaskes.

 

Design kommer i sidste række

Fordi komfort og sikkerhed skal vægtes så højt, så bør du som forældre vægte designet mindst, i hvert fald hvis du vil have et tilfreds barn i en sikker autostol. Men heldigvis har de fleste modeller et udvalg af farver, som du kan vælge imellem, således at bagsædet ikke ligner noget helt rædselsfuldt.

Mille Larsen